Please wait. Loading...
 
Αποστολή σε φίλο
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Βαρυφορτωμένη, για άλλη μια συνεδρία, η ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών

Στα χέρια του ΠτΒ μέχρι την Πέμπτη η γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα για την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ

Στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για καθορισμό των σχολικών επετείων από το Υπουργείο Παιδείας

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Κουβέιτ

Ανώτατο: Συνταγματικός ο νόμος της Βουλής για το ασυμβίβαστο των κρατικών αξιωματούχων

Νομοσχέδιο για δυνατότητα δίωξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία 

Αγνοούν αλλά θέλουν ενημέρωση οι Κύπριοι για το δικαίωμα αναφοράς στην Ευρωβουλή

Επίσκεψη Προέδρου Βουλής σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Δράμα

Η Βουλή τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά και καταδίκασε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών

Ομόφωνα ψηφίστηκαν δύο εναρμονιστικοί νόμοι για τις συμβάσεις με τράπεζες για αγορά ακινήτων

ΚΥΠΕ - 03-29/04/2017


BINTEO: Πρωτόγνωρες σκηνές έντασης στη Βουλή – Καρέ καρέ ο καυγάς των βουλευτών

Στον Εισαγγελέα καταφεύγει το ΑΚΕΛ για όσα έγιναν στη Βουλή

cytoday.eu - 07-09/04/2017

 

Νόμο για σωστή πληροφόρηση των δανειοληπτών από τις τράπεζες

dialogos.com.cy - 28/04/2017

Στη Σλοβακία ο Συλλούρης για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ΕΕ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί αύριο για τη Μπρατισλάβα, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα φιλοξενήσει στις 23 και 24 Απριλίου 2017, το Εθνικό Συμβούλιο της Σλοβακίας.

Κατά τη Διάσκεψη, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, θα παρουσιαστούν τα επιτεύγματα της ολοκληρωθείσας το Δεκέμβριο 2016 εξάμηνης Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ένωσης και της διακοινοβουλευτικής της διάστασης, καθώς και οι προτεραιότητες της τρέχουσας Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Αντιπροσωπεία της Βουλής σε συνεδρία της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στο Μπαχρέιν

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές Νίκο Τορναρίτη και Χριστάκη Τζιοβάνη, αναχωρεί τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, για το Μπαχρέιν, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής για την Οικονομία και Αειφόρο Ανάπτυξη της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στο πλαίσιο της συνάντησης, θα συζητηθούν προσχέδια ψηφισμάτων που άπτονται της σύνδεσης της οικονομικής προόδου με την επίτευξη των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ.


Αντιπροσωπεία της Βουλής στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2017 της ΚΣΣΕ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιπροσωπεία της Βουλής , αποτελούμενη από τους Βουλευτές Στέλλα Κυριακίδου ως επικεφαλής, Γιώργο Λουκαΐδη και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναχωρεί την Κυριακή για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2017 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, η καταπολέμηση των ανισοτήτων ως μέτρο για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, και η προστασία των γυναικών προσφύγων από τη βία.


Σε συνεδρία του Προεδρείου της Συνέλευσης ΟΑΣΕ o Bουλευτής Κ. Χατζηγιάννης
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Bουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη αναχωρεί αύριο για την Κοπεγχάγη, όπου θα συμμετέχει σε συνεδρία του Προεδρείου της Συνέλευσης του ΟΑΣΕ υπό την ιδιότητα του ως Εισηγητής της Γενικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της Συνεδρίας, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του ΓΤΠ, ο κ. Χατζηγιάννης θα παρουσιάσει Προσχέδιο Έκθεσης που ετοίμασε εκ μέρους της Επιτροπής, αναφορικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του ΟΑΣΕ, καθώς και σχετικό Προσχέδιο Ψηφίσματος.

 

Αγνοούν αλλά θέλουν ενημέρωση οι Κύπριοι για το δικαίωμα αναφοράς στην Ευρωβουλή
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πλειοψηφία (53%) των Κύπριων συμμετεχόντων σε έρευνα δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν για το δικαίωμά τους να κάνουν αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το 76% να δηλώνει ότι επιθυμεί να ενημερωθεί, ενώ ποσοστό 82% δεν γνωρίζει την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ασχολείται με τις αναφορές των πολιτών.

Τα ευρήματα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από τον ερευνητή Χρίστο Βαλιαντή, παρουσιάστηκε, το απόγευμα, στο Σπίτι της Ευρώπης, στη Λευκωσία, με πρωτοβουλία του Κύπριου Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος σε παρέμβασή του έστειλε μήνυμα υπέρ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

ΚΥΠΕ – 23/04/2017

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής ήγειρε ευρωπαϊκά προβλήματα στη Διάσκεψη στην Μπρατισλάβα
--------------------------------------
Στην ανάγκη ορθής διαχείρισης των διαπραγματεύσεων εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, καθώς και στη σημασία της πλήρους εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε παρέμβαση του στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ.

Τις εργασίες της Διάσκεψης, που άρχισαν στην Μπρατισλάβα, φιλοξενεί το Εθνικό Συμβούλιο της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά το πρωινό μέρος των εργασιών της Διάσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα της ολοκληρωθείσας τον Δεκέμβριο του 2016 εξάμηνης Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ένωσης και της διακοινοβουλευτικής της διάστασης, καθώς και οι προτεραιότητες της τρέχουσας Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.Σημαντική η ενίσχυση της διαφάνειας από μέρους των Κοινοβουλίων, λέει ο Συλλούρης
------------------------------------------
Η ενίσχυση της διαφάνειας από μέρους Κοινοβουλίων θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων του εθνικισμού και λαϊκισμού, που αναφύονται λόγω των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, όπως η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, οι απειλές στην ασφάλεια με πρωταγωνιστή την τρομοκρατία, η οικονομική κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοκληρώθηκαν στη Μπρατισλάβα.

O κ. Συλλούρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ανέφερε ότι η διαμόρφωση μιας σωστά ενημερωμένης κοινής γνώμης, από τους ίδιους τους Αντιπροσώπους και η πρόσβαση των πολιτών στο κοινοβουλευτικό έργο, αποτελούν βασικούς στόχους της Κυπριακής Βουλής. Αναφέρθηκε ακόμη σε μέτρα που έχουν αποφασιστεί όπως η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής αλλά και ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας του Κοινοβουλίου, με στόχο η ίδια η Βουλή να έρθει πιο κοντά στον πολίτη, να αποκτήσει περισσότερη διαφάνεια και αμεσότητα και βεβαίως συνακόλουθα να βελτιώσει τα επίπεδα λογοδοσίας της.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις πρακτικές αμεσότητας με τον πολίτη που ακολουθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων γενικότερα, οι οποίες ενθαρρύνουν την ενημέρωση και συμμετοχή του στο επίπεδο της συζήτησης νομοθετημάτων, στη βάση του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής.

ΚΥΠΕ – 25/04/2017

 

 Η Βουλή τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά και καταδίκασε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών
----------------------
Με προ ημερησίας διατάξεως αναφορές και μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων, η Ολομέλεια της Βουλής καταδίκασε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου στην Ελλάδα και την Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά το πραξικόπημα στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συμπληρώθηκε μισός αιώνας από το πραξικόπημα στην Ελλάδα το 1967, προσθέτοντας ότι στα επτά πέτρινα χρόνια της δικτατορίας που ακολούθησαν ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε σθεναρά κατά του αιμοσταγούς φασιστικού καθεστώτος, του σκοταδισμού και της βάναυσης καταπάτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Είπε πως τα θύματα ήταν πολλά και άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν, προασπιζόμενοι τη δημοκρατία στη γη που τη γέννησε.

Στην αναφορά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν το Μάη του 1886 στο Σικάγο και επεκτάθηκαν σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών σφραγίστηκαν με αίμα και αποτέλεσαν την απαρχή πολλών αγώνων των εργαζομένων για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.


Επίσκεψη Προέδρου Βουλής σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Δράμα
----------------
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί τη Δευτέρα, 1η Μαΐου, για επίσκεψη στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο κ. Συλλούρης θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από το Σύνδεσμο Κυπρίων Λάρισας και το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, το βράδυ της Τρίτης, 2 Μαΐου, με θέμα «Κυπριακό: Στη δίνη πολλών παζαριών και πολλών σεναρίων». Κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, ο κ. Συλλούρης θα καταθέσει επίσης στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Ελλαδιτών και Ελλήνων Κυπρίων στους εθνικούς αγώνες.

Το βράδυ της Τετάρτης, 3 Μαΐου, ο κ. Συλλούρης θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «1η Απριλίου 1955 – Κύπρος», που συνδιοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, την Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας και το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Την επομένη, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει τιμητικές πλακέτες και διπλώματα σε συγγενείς αγνοουμένων και πεσόντων, σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Πέμπτης, 4 Μαΐου, ο κ. Συλλούρης θα μεταβεί στη Δράμα, όπου θα εκφωνήσει επετειακή ομιλία σε εκδήλωση του Συνδέσμου Κυπρίων Νομού Δράμας. Με τίτλο «1η Απριλίου 1955 – 59».

ΚΥΠΕ – 29/04/2017 

 
© 2009-2015 Ο.Κ.Ο.Ε. Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας - All rights reserved.
Η παρούσα ιστοσελίδα (Website) δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Μιχαηλίδη, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας . Developed by LogicONE